Mat & dryck
Matfilosofi på Hotel Salzburger Hof
Hotel Salzburger Hof – mat & dryck
Maten är en av semesterns höjdpunkter och på Hotel Salzburger Hof blir du inte besviken. Många av våra gäster menar att det är just maten som gör att det återkommer till hotellet år efter år.
Kökschef Mario Hellmayr
Mario Hellmayr är kökschef på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein där han började som lärling i köket bara 15 år gammal. Vi pratat med Mario om den kreativa processen bakom menyerna, vad som motiverar honom och vad han alltid har hemma i kylskåpet.
Stjärnglans i köket
Hotellet gästas årligen av Sveriges mest välmeriterande kockar. Många har haft eller har en stjärna i Guide Michelin. Tillsammans med hotellets kökschef skapas magi i köket med unika smaker och annorlunda twister.
Råvaror, kunskap och passion
Maten är ett av de vanligaste skälen som ges till varför så många gäster återkommer till hotellet år efter år. Därför arbetar vi noga med att utveckla våra menyer och blanda regionala och internationella smaker. För oss är den lokala förankringen viktig och vi jobbar noga med säsongsanpassade råvaror från regionen. Matupplevelsen blir komplett med ett gott glas vin och på vår gedigna vinlista finns både mindre lokala producenter och internationella viner.
En god semester
En god start på dagen
Inled dagen på bästa sätt med en stor och stadig frukostbuffé. På hotellets buffé saknas inget. Njut av nybakat bröd, äggröra, bacon, yoghurt, färska bär och en god kopp kaffe. Avsluta med en nygräddad pannkaka innan du ger dig ut i backen.
Femrätters varje kväll
Kvällens höjdpunkt är helt klart middagen som inleds med en stor salladsbuffé med extra allt. Välj mellan charkuterier, anti-pasti, snittar och såklart olika sallader. Därefter följer kvällens soppa och ett fritt val av tre delikata varmrätter. Alltihop avslutas med en förförisk god dessert.
Restauranger på hotellet
Välj mellan flera olika restauranger och barer. Gemensamt för alla är att vi jobbar med säsonganpassade menyer gjort på lokala råvaror från regionen.